Over Alien, docent Yin Yoga


Eerder was mijn lijfspreuk: “Willen is kunnen” en dat heeft mij ver gebracht. Maar nu haal ik mijn inspiratie uit het Chinese gezegde:

“Inspanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je werkelijk bent”

Van huis uit ben ik een echte doener, ik hou ervan om actief te zijn. Vooral op het gebied van sport. De afgelopen 20 jaar heb ik zoveel mooie kilometers al rennend afgelegd door de natuur. Ik heb de mooiste marathons gelopen. Lief en leed gedeeld met mijn loopmaatjes. Om blessures te voorkomen en niet te eenzijdig te bewegen ging ik naar Tacoyo (Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress), waar ik in mijn vrije tijd 9 jaar les in heb gegeven.

Ik liep mezelf een beetje voorbij
Ik kom er steeds meer achter hoe belangrijk het is om te spelen met de balans tussen inspanning en ontspanning, Yang en Yin. Een groot deel van mijn leven berustte op wilskracht c.q. spierkracht. Door veel leuk te vinden liep ik mijzelf letterlijk en figuurlijk een beetje voorbij.

Mijn eerste kennismaking met Yin Yoga
Door open te staan voor nieuwe ervaringen kwam ik zonder voorkennis terecht bij een Yin yogales. Deze eerste kennismaking met Yin Yoga heeft mij diep geraakt. Naast alle trainingen en opleidingen die ik heb gevolgd (en deels ook heb gegeven) op het gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling kwam Yin Yoga per direct mijn hele systeem binnen waardoor ik volledig kon ontspannen en aanvaarden.

Ervaring delen
Deze ervaring wil ik heel graag meegeven aan éénieder die zich niet alleen maar in alle activiteiten wil verliezen maar meer vanuit de verbinding met zichzelf steviger en gelukkiger in het leven wil staan. Graag nodig ik je uit voor een proefles om het met je lieve lijf zelf te ervaren.

Met warme groet,
Alien

Bekijk ook het profiel van Alien op LinkedIn >>

Advertentie
%d bloggers liken dit: