Yin heeft Zin!

Lieve Yinner,

Juist in deze bijzondere tijden kan ’t extra nodig zijn om tot jezelf te komen. Gelukkig kunnen de lessen ondanks de nieuwe maatregelen blijven doorgaan. Wel met een maximaal aantal deelnemers. Dus geef op tijd door dat je wilt komen.

Inspanning is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wanneer je jezelf ont-moet!
In het ontmoeten ervaar je de verbinding met je ware zelf.

Ontspanning versterkt je immuunsysteem en dat heb je hard nodig nu.


Liefs Alien en tot Yins!

Yin Zin

Lieve, beste Yinner,

wat lijkt ’t alweer lang geleden dat we elkaar hebben gezien. Ik ben heel benieuwd hoe ’t met je is en ik hoop dat we elkaar in juni weer gaan treffen. Ik kijk er enorm naar uit om dan weer samen te kunnen Yinnen!

De online lessen zijn ondertussen steeds meer oké maar er gaat niets boven een gezamenlijke les. Op dit moment ben ik bezig om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om zo snel mogelijk veilig te kunnen starten met de lessen aan de Voortsweg of op een buitenlocatie. Zodra ik meer weet, stuur ik je een bericht

Graag geef ik je een speciale buitenles van deze week cadeau. Misschien vind je een Yin gelegenheid voor jezelf, op je eigen plek en in je eigen tijd. Je kunt de les doen met alleen het geluid van de vogels op de achtergrond of je gebruikt mijn Playlist van Spotify. Ik hoop dat je ervan zult genieten! Ook met een stukje denkbeeldige notentaart na afloop ;-).

Graag tot Yins!

Lieve groet, Alien

https://www.lieflijftwente.com

Even niet meer presteren maar “ZIJN”.

Wil jij tijd voor jezelf nemen en weet je niet hoe?

Herken je dat gevoel dat je tijd voor jezelf wilt vrij maken? En als je dan op het punt staat om je voornemen uit te voeren, dat er dan altijd iets tussen komt? Iemand heeft je nodig, er moet NU iets gedaan worden of morgen komt beter uit. Wat het ook is, er is altijd wel iets!

Wees gerust, je bent niet de enige die hier last van heeft. De weerstand die je voelt is omdat je met oude gewoontes breekt. Ook al weet je diep van binnen dat tijd nemen om naar jezelf te luisteren goed voor je is. Je ego wil vasthouden aan het bekende en wantrouwt veranderingen.

Je ego als moet-monster

Er is nog zoveel te doen. Nu heb ik er even geen tijd voor. Eerst wil ik alles op orde hebben. Maar dat gevoel houdt nooit op. Dat is het hele punt! Dus blijf je naar je MOET-monster luisteren dan kom je nooit toe aan je persoonlijke behoeften en je eigen welzijn.

Je ego als innerlijke criticus

Wie ben ik om te denken dat ik zomaar tijd voor mezelf kan nemen? Dat heb ik nergens aan verdiend! Jouw innerlijke criticus is keihard en zit vol oordelen en verwijten. Alleen al het idee om jezelf iets te gunnen zorgt voor een schuldgevoel. Om dat te voorkomen laat je liever alles bij het oude vertrouwde.

Je ego als ‘ik pas mij aan’ monster

Ik kan niet zomaar anderen lastig vallen met mijn wensen en behoeften. Ik moet gewoon niet zo moeilijk doen en doorgaan. Ik heb het best goed. Dus wat zit ik te zeuren! Dit ‘ik pas mij aan’ monster legt jouw eigen wensen het zwijgen op omdat je denkt dat het voor iedereen beter is. En zo voorkom je het risico dat anderen iets van je vinden.

Het goede nieuws is:

Je bent meer dan je ego dat vast houdt aan het vertrouwde. In je diepste wezen wil je niets anders dan je natuurlijke FLOW volgen en vrij zijn van alle ego-stemmetjes, alle negatieve gedachten. Diep van binnen weet je dat het goed is om contact te maken met de stem van jouw eigen innerlijke wijsheid. Het gaat er om tijd te nemen en stil te staan om te bepalen naar welke stem jij wilt luisteren. Zoek de verbinding met jezelf op jouw manier. Door te mediteren, te wandelen, in de natuur te zijn. Of plan voor jezelf een wekelijkse Yin les. Je zult voelen dat je zelfvertrouwen groeit wanneer je steeds meer afstemt op jouw intuïtie. Via je lijf naar je innerlijke wijsheid!

Meer info over Yin Tijd in je leven? https://www.lieflijftwente.com. Of mail naar alienkruize@hotmail.com of app naar 06-13709378 en dan neem ik contact met je op.

Afsluiting en een nieuw begin!

Beste Yinner,

morgenochtend sluiten we niet alleen het jaar af maar ook de lessencyclus op de donderdagochtend. Ik wil je bedanken, ik vond ’t fijn dat je er was!

Waarom afsluiten: ik heb vaak het verzoek gehad om naast de maandagavond ook op een andere avond yin lessen te gaan geven en ik ben uitgekomen op een mooie ruimte voor de dinsdagavond aan de Voortsweg 204 in Enschede.

Ik wil je dan ook van harte uitnodigen op deze nieuwe locatie.

PS Laat je het even weten wanneer je er morgen bent dan neem ik iets toepasselijk voor je mee.

Fijne feestdagen!

Liefs

Alien
https://www.lieflijftwente.com

Yin Yoga voor sporters!

Daag jezelf uit, verken je grenzen en verbeter je (sport-) prestaties!

Vul jouw leven aan met een ander soort uitdaging die ten goede komt aan jou en jouw (sport-)prestaties. Yin Yoga lijkt simpel maar in alle eenvoud bieden de houdingen een enorme uitdaging en een fantastische manier om fit te blijven, fysiek en mentaal.

Als fervent sporter heb ik zelf ervaren dat de rek in je bindweefsel je soepeler houdt en je herstel bevordert. De toenemende flexibiliteit van je bindweefsel maakt ook de opbouw van spierkracht aan waardoor prestaties verbeteren. Veel top- en duursporters hebben daarom Yin Yoga toegevoegd aan hun trainingschema.

De deskundige Paul Grilley legt uit: ‘Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht.’ Yang sporten richten zich dus op de kracht van de spieren. ‘Het is echter niet de spierkracht die ons fit maakt,’ stelt Grilley. ‘Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Je ziet het bij atleten. Zij beëindigen hun carrière niet vanwege gebrek aan de spieren, maar door problemen met hun  gewrichten. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten  te herstellen en versterken.’

Proeflessen
Kom langs voor proeflessen Yin Yoga bij LIEF LIJF Twente >>

Meer informatie over de lessen bij LIEF LIJF Twente >>

Graag tot Yins!

Met sportieve groet,
Alien

%d bloggers liken dit: