Yin Yoga


Voor iedereen toegankelijk
Yin Yoga is niet gericht op wilskracht of prestatie maar werkt vanuit de ontspanning op de diepere lagen van je fysieke en emotionele welzijn. Het is voor iedereen toegankelijk: geen ingewikkelde houdingen en je vindt altijd de houding die bij jou past. Yin Yoga wint steeds meer terrein in Nederland als mooie tegenhanger van het snelle en met prikkels gepaard gaande Westerse leven.

Wat doet Yin Yoga in je lijf
Deze vorm van yoga is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; door langer in een houding te zinken en te verstillen zak je steeds meer in de ontspanning en bereik je het dieper gelegen bindweefsel. Het stimuleren en de stretch opzoeken van je bindweefsel maakt je gewrichten soepel en sterk en het verbetert de stroom van jouw energie. Je lichaam en geest kunnen hierdoor herstellen en opladen. Dit zorgt voor minder kwaaltjes en blessures en het vergroot jouw fysieke en mentale kracht. 

Grenzen verkennen en verleggen
In Yin Yoga worden posities langer vastgehouden dan bij reguliere yoga. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het mogen dan rustige houdingen zijn, vergis je niet in de intensiteit van Yin Yoga! Het is veel meer dan wat rekken en strekken. Stilte en rust vinden in de houdingen is elke keer weer een mentale en fysieke uitdaging.

Na een les Yin Yoga voel je je opgeladen, ontspannen en dichter bij jezelf.

Lees meer over Yin Yoga >>

Lees ook de blogs van Alien over Yin Yoga >>

Advertentie
%d bloggers liken dit: