Even niet meer presteren maar “ZIJN”.

Wil jij tijd voor jezelf nemen en weet je niet hoe?

Herken je dat gevoel dat je tijd voor jezelf wilt vrij maken? En als je dan op het punt staat om je voornemen uit te voeren, dat er dan altijd iets tussen komt? Iemand heeft je nodig, er moet NU iets gedaan worden of morgen komt beter uit. Wat het ook is, er is altijd wel iets!

Wees gerust, je bent niet de enige die hier last van heeft. De weerstand die je voelt is omdat je met oude gewoontes breekt. Ook al weet je diep van binnen dat tijd nemen om naar jezelf te luisteren goed voor je is. Je ego wil vasthouden aan het bekende en wantrouwt veranderingen.

Je ego als moet-monster

Er is nog zoveel te doen. Nu heb ik er even geen tijd voor. Eerst wil ik alles op orde hebben. Maar dat gevoel houdt nooit op. Dat is het hele punt! Dus blijf je naar je MOET-monster luisteren dan kom je nooit toe aan je persoonlijke behoeften en je eigen welzijn.

Je ego als innerlijke criticus

Wie ben ik om te denken dat ik zomaar tijd voor mezelf kan nemen? Dat heb ik nergens aan verdiend! Jouw innerlijke criticus is keihard en zit vol oordelen en verwijten. Alleen al het idee om jezelf iets te gunnen zorgt voor een schuldgevoel. Om dat te voorkomen laat je liever alles bij het oude vertrouwde.

Je ego als ‘ik pas mij aan’ monster

Ik kan niet zomaar anderen lastig vallen met mijn wensen en behoeften. Ik moet gewoon niet zo moeilijk doen en doorgaan. Ik heb het best goed. Dus wat zit ik te zeuren! Dit ‘ik pas mij aan’ monster legt jouw eigen wensen het zwijgen op omdat je denkt dat het voor iedereen beter is. En zo voorkom je het risico dat anderen iets van je vinden.

Het goede nieuws is:

Je bent meer dan je ego dat vast houdt aan het vertrouwde. In je diepste wezen wil je niets anders dan je natuurlijke FLOW volgen en vrij zijn van alle ego-stemmetjes, alle negatieve gedachten. Diep van binnen weet je dat het goed is om contact te maken met de stem van jouw eigen innerlijke wijsheid. Het gaat er om tijd te nemen en stil te staan om te bepalen naar welke stem jij wilt luisteren. Zoek de verbinding met jezelf op jouw manier. Door te mediteren, te wandelen, in de natuur te zijn. Of plan voor jezelf een wekelijkse Yin les. Je zult voelen dat je zelfvertrouwen groeit wanneer je steeds meer afstemt op jouw intuïtie. Via je lijf naar je innerlijke wijsheid!

Meer info over Yin Tijd in je leven? https://www.lieflijftwente.com. Of mail naar alienkruize@hotmail.com of app naar 06-13709378 en dan neem ik contact met je op.

Gepubliceerd door LIEF LIJF Twente

Van huis uit ben ik een echte doener, ik hou ervan om actief te zijn. Vooral op het gebied van sport. De afgelopen 20 jaar heb ik zoveel mooie kilometers al rennend afgelegd door de natuur. Ik heb de mooiste marathons gelopen. Lief en leed gedeeld met mijn loopmaatjes. Om blessures te voorkomen en niet te eenzijdig te bewegen ging ik naar Tacoyo, waar ik in mijn vrije tijd 9 jaar les in heb gegeven. Ik kom er steeds meer achter hoe belangrijk het is om te spelen met de balans tussen inspanning en ontspanning, Yang en Yin. Een groot deel van mijn leven berustte op wilskracht c.q. spierkracht. Door veel leuk te vinden liep ik mijzelf letterlijk en figuurlijk een beetje voorbij. Door open te staan voor nieuwe ervaringen kwam ik zonder voorkennis spontaan terecht bij een Yin Yogales. Deze eerste kennismaking met Yin Yoga heeft mij diep geraakt. Naast alle trainingen en opleidingen die ik heb gevolgd (en deels ook heb gegeven) op het gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling kwam Yin Yoga per direct mijn hele systeem binnen waardoor ik volledig kon ontspannen en aanvaarden. Deze ervaring wil ik heel graag meegegeven aan éénieder die zich niet alleen maar in alle activiteiten wil verliezen maar meer vanuit de verbinding met zichzelf steviger en gelukkiger in het leven wil staan. Eerder was mijn lijfspreuk: "Willen is kunnen".En dat heeft mij ver gebracht. Maar nu haal ik mijn inspiratie uit het Chinese gezegde: Spanning is wie je denkt te moeten zijn, Ontspanning is wie je werkelijk bent! Graag nodig ik je uit om deze ervaring te delen en kom langs voor een proefles. Met lieve groet, Alien

%d bloggers liken dit: